Cannelloni

2016-06-05 17.53.51

In het weekend mogen we wel eens zondigen 😉

Dit gerecht is echt SUPER lekker, zoutarm en ook nog eens ontzettend gemakkelijk om zelf klaar te maken. Geen geknoei met van die cannelloni buisjes die je ofwel op voorhand moet koken ofwel een nachtje volledig klaargemaakt moet laten staan om ze gaar te krijgen.

Wat hebben we nodig: (gerecht voor 4 personen) 

  • 250 gram zoete punt paprika (ongeveer 2 stuks)
  • 200 gram half zongedroogde tomaten
  • 800 gram tomaten passata
  • 500 gram ricotta
  • 1 pakje verse lasagne vellen (250 gram +/- 18 vellen)
  • 150 gram gemalen  mozzarella
  • 2 el pizza kruiden (ik gebruikte die van Delhaize, hier zit geen zout in)
  • 1 el gedroogde  basilicum
  • 1 el gedroogde marjolein
  • 1 el gedoogde oregano
  • 1 el lookmix (ik gebruikte die van Piet Huysentruyt, dat zijn de groene busjes, ook hier zit geen zout in. Je kan eventueel ook kiezen voor gewone lookpoeder)

Ter info: Dit is een kruidenmix die ik samengesteld heb, je bent hier vrij in om dezelfde kruiden te gebruiken, of gebruik te maken van een andere samenstelling.  Je kan bv. ook kiezen voor rozemarijn of thijm. Hier mag je eventueel zelf wat in experimenteren 😉

2016-06-05 17.57.04

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 °
  • Voor de paprika kan je kiezen of je deze met of zonder schil/vel in het gerecht wil verwerken.
  • Ik heb gekozen om de paprika’s zonder schil/vel te gbruiken.
  • Was de paprika’s
  • Zet een pan op een hoog vuur en bak de paprika’s 5 minuten aan elke kant aan zonder vetstof te gebruiken. (Je kan eventueel de paprika’s ook 5 minuten aan elke kant onder de grill van je oven leggen.)
  • Haal voorzichtig het vel van de paprika’s –> indien dit niet gemakkelijk los komt leg je de paprika’s nog even in de pan of onder de grill.
  • Snij de paprika’s in stukken. (Ook als je gekozen hebt om de paprika’s niet te ontvellen.)
  • Doe de stukken paprika, de zongedroogde tomaten en de ricotta in een grote kom en mix het geheel goed door elkaar met een staafmixer.
  • Nu gaan we de cannelloni’s maken.
  • Schep een beetje van de ricotta mix (+/- 2el) op het lasagne vel. (Aan de bovenkant/vooraan van het lasagne vel).
  • Rol dan het geheel op tot een cannelloni. (Zo een beetje zoals je een pannenkoek op rolt 😉 )
  • Leg vervolgens de cannelloni’s langs elkaar in een grote ovenschotel.
  • Let op! Zie dat je telkens ongeveer 1 cm tussen de cannelloni’s in laat, anders heb je nadien problemen met het opscheppen.
  • Giet daarna de passata over de cannelloni’s en eindig met een laagje mozzarella.
  • Zet de schotel 20 à 30 minuten in de oven.

Smakelijk!

Mijn ovenschotel was te klein, dus heb ik het geheel verdeeld ver twee schotels. Let dan wel op dat je de passata ook goed verdeeld over beide schotels 😉

De voedingswaarden (per 100 gram): 

  • 130 kcal
  • 6,7 gram eiwitten
  • 4,16 gram suikers
  • 230,50 milligram natrium
  • 0,6 gram zout
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s